skip to Main Content

Tilaoptimointi -älä maksa tyhjästä

Mietimme monimutkaisia avauksia siitä mitä tilaoptimointi tarkoittaa, kunnes joku väläytti, että mitä jos vaan kirjoitatte: “Autamme uutta tilaa etsiviä ja nykyisiä tilojaan tehostavia yrityksiä säästämään tuhansia euroja toimitilakuluissa kartoittamalla tilat ja todelliset tarpeet sekä parantamalla tilatehokkuutta ja maksimoimaan tilojen potentiaalin.“ Sitähän se juuri on.

Jäädäkö nykyiseen tilaan vai etsiä uutta? Maksammeko turhista neliöistä? Vastaako kiikarissa oleva uusi tila varmasti tarpeitamme? Miten tila parhaiten tukisi organisaatiomme tavoitteita ja henkilöstön tehokkuutta? Miten tila palvelee, jos porukkaa tulee lisää tai lähtee, projektit ja yhteistyökumppanit muuttuu?

TILAOPTIMOINNIN HYÖTYJÄ

Uuden tai uudistetun toimitilan tarve aiheuttaa asiakasyrityksillemme ja -organisaatioille valtavasti päänvaivaa.  Aikaa palaa tilojen etsimiseen ja vaihtoehtojen kartoittamiseen, päätöksenteko ja isot investoinnit askarruttavat. Tila on usein henkilöstön jälkeen seuraavaksi kallein kiinteä kulu ja pelissä on isot rahat. Näiden kysymysten kanssa painiessa kannattaa ottaa avuksi tilaoptimoinnin ammattilainen, joka auttaa löytämään parhaan ratkaisun ja kiteyttämään ne kaikkein tärkeimmät kriteerit päätöksentekoon. Tilaoptimoinnilla maksimoidaan toimivuus ja tilatehokkuus, vältytään virheratkaisuilta sekä säästetään asiakkaan aikaa ja rahaa. Autoimme asiakastamme Inwido Finland Oy:tä uuden tilan etsimisessä. Pohdinnassa oli useampi tila, joiden potentiaalia ja toimivuutta selvitettiin tilaoptimoinnin avulla.

“Nuan oli korvaamaton apu uuden toimitilamme suunnittelussa ja saimme keskittyä omaan työhömme. Olen erittäin tyytyväinen yhteistyöhön. ”

– Sanna Vappula, Inwido Finland Oy

ASIAKKAAN ETU EDELLÄ

Työ muuttuu, hinnat nousee, tarpeet vaihtelee. Me Nuanilla emme ole myyjiä vaan muotoilijoita ja työympäristömuotoilulla haetaan asiakkaan tarpeisiin parasta ratkaisua. Käyttäjälähtöisten metodien avulla tunnistamme organisaation ja käyttäjien tilatarpeet. Mennään siis asiakkaan etu eikä tila edellä. Ei monistettuja tiloja ja tyhjiä kaappeja vaan parhaiten organisaatiota tukevia ratkaisuja: Toimivampia tiloja, tehokkaampia neliöitä, muuntojoustoa ja kustannussäästöjä.

VINKIT TILAOPTIMOINTIIN

  1. Älä arvaile vaan selvitä todellinen tarve
  2. Tutki mikä ei toimi tai voisi toimia paremmin
  3. Katso tämän hetken lisäksi tulevaisuuteen
  4. Kiteytä tärkeimmät kriteerit tilaratkaisun perustaksi

Tuhansien eurojen säästöjä? Vahva mahdollisuus säästöön on olemassa, kun tunnistetaan todellinen tarve ja tilat hyödynnetään tehokkaasti. Tilaoptimointi tarjoaa organisaation tarpeita vastaavat ratkaisut, jotta et maksa turhista neliöistä.

Back To Top