Konttiravintola Morton JKL

Superburgereita Jyväskylän satamassa

 

HAASTE

Kuinka vastata yrittäjän tavoitteeseen Jyväskylän ykkösterassista?

Kuinka yhdistää parhaiten Mortonin ainutlaatuinen fiilis ja Jyväskylän satama?

 

RATKAISUMME

Ei mikään helppo nakki! Mortonin saapuminen Jyväskylään oli parivuotinen prosessi. Autoimme yrittäjää jo rakennuslupavaiheessa 3D-visualisointien ja mittakuvien kanssa ja visioimme yhdessä taitavan arkkitehti Olli Niemisen kanssa rakennuksen muotoa ja toimintojen sijoittumista.

Mortonille tekemämme tilakonsepti ja -manuaali olivat kaiken perusta. Tasapainoilimme kovan ravintolakäytön ja vaihtuvien kelien haasteiden, puhdistettavuuden, kestävyyden, lattian liukkauden, teknisen toteutuksen, budjetin, arjen helppouden sekä ihanan, kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen välimaastossa.

Mitoitimme maksimimäärän asiakaspaikkoja, esteettömästi tietenkin. Musta ja laatikkomainen rakennus kaipasi vastapainoksi pehmeää, kevyttä ja hassua. Upealle järvimaisemalle haluttiin antaa tilaa.

Tinkimättömästi pyrimme tuomaan tilaan puuta, villaa ja muita luonnonmateriaaleja, tekemään hommia paikallisten yrittäjien kanssa, hyödyntämään vanhaa ja hiomaan pienimmätkin yksityiskohdat, jotta kävijällä olisi aina tarinoita kerrottavana niin kuin Jarna konseptiaan rakentaa. Suunnittelimme mittatilaustyönä tehdyn istuinpenkin selkänojineen sekä tilan graafiset elementit, opasteet ja teippaukset. Askartelimme DIY-valaisimia puurenkaista ja bambuastioista.

Erityisen onnellisia olemme wc-tiloihin tilaustyönä tehdyistä, paikallisen taiteilija Piia Myllyselän kuvituksista ja mahtavasta tulkinnasta rohkeasta Little Lydia Mortonista. Kiitollisina olimme mukana ja Konttiravintola jatkaa nyt omaan matkaansa jyväskyläläisten kanssa. Toivottavasti tästä tulee se Jyväskylän ykkösterassi!

 

KUVAT

© Tuomas Mikkonen Photography