skip to Main Content

LUO. kollektiivi

Tässä erillisyyden, digitulvan ja konfliktien ajassa olemme kadottaneet yhteyden itseemme ja muihin, ja tarvitsemme enemmän kuin koskaan lempeyden, myötätunnon ja yhteyden voimaa, pehmeää yhteisöllistä vastaiskua. Kultahippuja ja radikaalin luovuuden interventioita. Luovaa läsnäoloa. LUO. on luovan välittämisen kollektiivi – kutsu luo, oman itsemme äärelle, sisäiseen maailmaan ja sinne kätkettyjen aarteiden luo. Kutsu yhteisen hyvän, yhteisöllisyyden ja toistemme luo. Kutsu takaisin kotiin, juurillemme, osaksi luonnon suurta kokonaisuutta, jonnekin minkä kuiskauksen olemme kadottaneet ja kuulleet jälleen. Kutsu luovien kokeilujen, vapauden ja luovan ilmaisun äärelle, tutkimattomille poluille, uteliaisuuden siiville, yhteiselle ihmeelliselle matkalle. 

 

 

“ Luova voima virtaa meihin psyyken maassa etsien notkelmia, uomia meissä. Meistä tulee virran sivuhaaroja, sen jokialtaita; olemme sen syvänteet, lammet, virtaukset ja luontoalueet. Villi voima virtaa uomiin, jotka meillä on sitä varten. Ne, jotka meillä on syntyessämme sekä ne, jotka olemme itse kaivaneet. Meidän ei tarvitse täyttää niitä, ainoastaan kaivaa valmiiksi.

–  Clarissa Pinkola Estés

Retriitti: Villi ja vapaa – paluu sydänkotiin

 

Kimingissä, Karstulassa la 8.6. klo 12 – 18

Villi ja vapaa -retriitti kutsuu matkalle luontoäidin syliin, perinnemaisemiin, savusaunan lämpöön, maadoittumaan ja vahvistamaan yhteyttä luovaan voimaan, intuitiiviseen olemukseen, juuriimme ja sydänkotiimme.

°°°

OHJELMA

☁️ MAADOITTUMINEN & INTENTIO
Laskeudumme perinteiseen maaseutumaisemaan, kehoomme ja läsnäoloon vilteillä pötkötellen ja kuusenkerkkälatteja maistellen. Reiki-hetkessä lähetämme intentiot tuuleen.

☁️ LUONTO & LUOVA YHTEYS
Hiljaisuuden pitkospuumatkalla läheiselle Kilpisuolle vahvistamme yhteyttä omaan luontoomme. Herkistymme luonnon kuiskeelle ja sisäisille viesteille. Pysähdymme laavulle evästauolle.

☁️ SYDÄNKODIN VOIMASAUNA & JUUREVUUS
Juureva, omaa luontoa nostattava, sydänkotia vahvistava, syvärentouttava perinnesaunotus savusaunassa saunalauluin, vihdonnoin ja villiyrttivesivaleluin. Pulahdamme turvelampeen ja peseydymme koivunlehtivedellä. Luonnon monimuotoisuus ja mikrobiomi vahvistavat meitä.

☁️ ALKUKESÄN VILLI & RAVITSEVA PÄIVÄLLINEN

☁️ LUOVA VOIMA & LAHJA ITSELLE
Pysähdymme jättämään oman intuitiivisen jäljen ja viestin itsellemme. Luovasti, vapaasti, omavalintaisesti käsin tekemällä retriitissä itselle tärkeäksi nousseista teemoista. Lahjana ja muistona itsellemme.

Hinta 144 € / hlö

Ilmoittaudu mukaan su 2.6. mennessä luo.kollektiivi(at)gmail.com 

°°°

Sydänmatkalla oppainasi:

Johanna Teräväinen: Perinnesaunottaja, Luonnosta virtaa -ohjaaja
Sanna Laukanaho: Muotoilija, kuvataiteilija, elämyksellisyys
Riina Mikkonen: Muotoilija, pedagogi, reiki-energiahoito

Kuvitus: Sanna Laukanaho, Sanna Lau Art

Retriitti Jyväskylä Luovuus Taide Luonto Reiki
Retriitti Jyväskylä Luovuus Taide Luonto Reiki
Retriitti Jyväskylä Luovuus Taide Luonto Reiki
Retriitti Jyväskylä Luovuus Taide Luonto Reiki
Retriitti Jyväskylä Luovuus Taide Luonto ReikiRetriitti Jyväskylä Luovuus Taide Luonto ReikiRetriitti Jyväskylä Luovuus Taide Luonto Reiki
luova kollektiivi taide kulttuuri hyvinvointi

toivo <3
luovuus, taide, kulttuuri, hyvinvointi
tilataika, tunnelma, akustiikka
kokemustaidetilat, yhteisötaidetilat
installaatiot, tilataide, tapahtumatilat
retriitit, kurssit, työpajat
luontoyhteys, biofilia, luontomenetelmät

herkkyys, sisäinen voima

intuitiivinen ilmaisu
visuaalinen tarinankerronta
empatia, muotoilumetodit

osallisuus, kokemuksellisuus
yhteys, yhteisöllisyys
luovat kokeilut
kierrätys, kestävät arvot

aistit, haptisuus, käsin tekeminen
kasvu, myötätuntopedagogiikka
mieli, tietoisuus
jooga, kehollinen yhteys

energia, reiki
valokuvaus, video
perinteet, paluu juurille
lapset, yhteisöt

Kollektiivimme on kutsu luovuudesta, empatiasta, yhteisestä hyvästä, kestävästä tulevaisuudesta, taiteesta, hyvinvoinnista ja luonnosta ammentaville sekä kiinnostuneille. Uskomme, että uutta maailmaa luodaan yhdessä, sisäisestä maailmastamme käsin – yhdessä olemme enemmän.


☁️☁️☁️

Tämä aika on kutsu. Viime vuodet ovat kutsuneet meitä entistä vahvemmin hyvää tekevän luovuuden äärelle – tuomaan yhteen sen kaiken, mitä kulkemiltamme poluilta löytyy. Olemme muotoilijoita, visuaalisia tarinankertojia, tilojen ja tunnelmien luojia, käsintekijöitä, taiteilijoita, opettajia, visualisteja, sisustajia, tuottajia, kuvaajia, saunottajia, herkkien lasten vanhempia, elämän koulussa suuntaansa kirkastaneita. Kulkeneet kauas ja palanneet takaisin. Ja mukaan mahtuu, mitä laajempi kirjo erilaisia osaajia, sitä voimakkaampi ääni, rikkaampi kokonaisuus. Kollektiivin tavoitteena on avata ovia uudelle; sille millaista maailmaa haluamme rakentaa. Ja lapsenomaisen uteliaisuuden siivin, sydän oppaana heittäytyä seikkailuun, kurottaa tuntemattomaan matkalle, joka avautuu askel kerrallaan…

☁️☁️☁️

Millainen tästä maailmasta tulisikaan, jos egojen aloittamien sotien sijaan ryhdyttäisiin operoimaan sydämestä. Vihan ja erillisyyden sijaan luotaisiin yhteyttä itseemme ja ryhdyttäisiin rakentamaan siltoja rakkaudesta alati jatkuvan tuhoamisen sijaan. Löydettäisiin jälleen toisemme ja oma paikkamme maailmassa, osana luontoa. Jatkuvan kilpailun sijaan kannustettaisiin ja pidettäisiin toisistamme huolta. Juurruttaisiin jälleen maahan; tähän luomakunnan kehtoon ja ihmeelliseen palloon, mikä meitä kaikkia valtavan autiuden keskellä kannattelee. Ymmärrettäisiin, että me kaikki ollaan yhtä ja yhdessä. Jos rakennettaisiin yhteyttä erillisyyden sijaan. Millainen maailma meitä ja lapsiamme odottaisikaan.

 

Sydämellä, Riina, Sanna ja kaikki me

> luo.kollektiivi(at)gmail.com <

 

työhyvinvointi, yhteisötaide, lasten kulttuuri, Luonnosta virtaa

Kokemustaidetilat, yhteisötaidetilat, luontohyvinvointi

tilataikaa, rentoutustilat, aistitilat, luonnon ja luovan läsnäolon supervoimat, offline, luova ilmaisu, luontohetket ja -yhteys, työpajat, yhteisöt, työhyvinvointi, lasten kulttuuri ja hyvinvointi

Tässä ajassa digi-tulvan, erillisyyden ja konfliktien keskellä olemme kadottaneet yhteyden itseemme ja muihin. Ärsyketulva, jatkuva saavutettavissa olo ja laitteilla vuorovaikuttaminen kiivastahtisessa arjessamme vieraannuttavat meitä sisäisestä maailmasta, mielikuvituksemme ääreltä. Luovuus, joka meissä kaikissa on syntyessämme, katoaa ja hiljenee pikku hiljaa, samoin kykymme elää tässä hetkessä, olla läsnä ja pysähtyä.

Vastapainoksi tarvitaan toimia, ympäristöjä ja hetkiä, jotka rauhoittavat, tasapainottavat ja maadoittavat meitä ja auttavat löytämään turvan ja aarteita ulkoisten asioiden ja ärsykkeiden sijaan sisältämme. Luovuudesta, intuitiosta ja mielikuvituksesta. Jotta kuulisimme taas sisäistä ääntämme, löytäisimme rauhaa, yhteyttä omaan ilmaisuvoimaamme ja keskittymiskykyymme sekä ainutlaatuiseen potentiaaliimme. Ja yhteyttä toisiimme. Hyvinvointimme tarvitsee ympäristöjä, joissa kasvamme ja kasvatamme sisäiseen rauhaan, yhteyteen ja luovuuteen, emme siitä ulos.

Hyvän energian ja hyvinvoinnin tila voidaan toteuttaa minne vain ja ilman yhtään uutta kalustetta; tilasuunnittelijoina otamme innolla vastaan tämän haasteen ja sukellamme seikkailuun luomaan yhdessä jotakin sellaista mitä ei vielä ole, löytämään juuri oikeat luovat keinot tilan ja kokemuksen toteuttamiseen immersiivisesti, esimerkiksi, mutta vain esimerkiksi biofilisten, elvyttävien luontoelementtien, suojan ja turvan, eri aistikanavien, kehollisuuden ja haptisuuden kautta, valon ja varjon, äänen ja hoitavan äänimaiseman, akustiikan ja värien voiman avulla.

Tilakokemukseen, joka luo tilaa rauhoittumiselle ja sisäiselle äänelle voidaan yhdistää mm. Luonnosta virtaa -ohjauksia (Johanna / Kuu Yrttitarhassa), joogaa, rentoutushetkiä, yhteisöllistä taidetta,  intuitiivista luovaa ilmaisua yms. Kokonaisuus, joka tukee hyvinvointia luovin keinoin: fyysinen ympäristö ja mielentila, henkinen tila ohjaavat kokijaa sukeltamaan sisäiseen maailmaan, palauttavaan läsnäoloon, yhteyteen itsen ja muiden kanssa. 


🌸🌸🌸 Olimme mukana Yläkaupungin yössä 2024, katso video LUO. yhteisötaidetilasta 🌸🌸🌸

Ota meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä ja luodaan yhdessä juuri sellainen täydellisen sopiva!
luo.kollektiivi (at) gmail.com / Sanna Laukanaho p. 044 2423034

 

 

“ As a community, we’ll move in cooperation and collaboration – instead of competition. We’ll connect in love, gratitude, kindness, and joy. Emerge as a collective consciousness – and co-create a better, wonderful future. “

– Joe Dispenza


luova kollektiivi hyvinvointi taide kulttuuri
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi HerkkyysUupumus Hyvinvointi HerkkyysUupumus Hyvinvointi HerkkyysUupumus Hyvinvointi HerkkyysUupumus Hyvinvointi Herkkyys

Valon puolella -voimakirjanen

– Tarina uupumisesta ja kotiin löytämisestä –

On selvää, että tämä täytyy tehdä. On pakko. Koska intuitio ja aavistus sanoo niin.

Valon puolella on syntynyt jostakin, mikä on pyrkinyt pintaan ja pyytänyt tulla näkyväksi. Kutsusta jakaa. Kädestä pitäen, rinnalla kulkien. Se on virrannut kipeimmistä kokemuksista ja kaikkein haastavimmista hetkistä. Se on kudottu puhtaasta myötätunnosta, ilosta, valosta ja yhteydestä. Kirjoitettu intuitiivisesti, yhdessä, ilman suodattimia. Tässä laajuudessa, juuri näillä sanoilla. Voimaannuttava kuvallinen kerronta jatkaa siitä, mihin sanat eivät yllä. Mieli keksisi aina kehitettävää, mutta luotamme, että siitä kuului tulla juuri tällainen.

Tämä kirjanen kertoo uupumisesta, uusista aluista, tulpan irtoamisesta, uoman aukeamisesta sekä sisällemme kätketyistä aarteista, rajattomista mahdollisuuksista, toivosta, vapaudesta, siivilleen nousemisesta, tutkimattomista poluista ja taianomaisesta elämästä kaikkine väreineen.

° ° °

Sähköinen taidejulkaisu
Tekijät: Riina Mikkonen ja Sanna Laukanaho
Taide / kuvitukset: Sanna Laukanaho / Sanna Lau Art
Ennakkotilaa: luo.kollektiivi(at)gmail.com
Ennakkotilauksen hinta: 22€

 

Back To Top