skip to Main Content

LUO. kollektiivi

LUO. on luovan välittämisen kollektiivi – kutsu luo, oman itsemme äärelle, sisäiseen maailmaan ja sinne kätkettyjen aarteiden luo, kutsu yhteisen hyvän, yhteisöllisyyden ja toistemme luo, kutsu takaisin kotiin, juurillemme, osaksi luonnon suurta kokonaisuutta, jonnekin mikä on kuiskaillut, kutsu luovuuden, luovien kokeilujen, luovan ilmaisun ja vapauden äärelle, tutkimattomille poluille, uteliaisuuden siiville, yhteiselle ihmeelliselle matkalle.  

 

“ Luova voima virtaa meihin psyyken maassa etsien notkelmia, uomia meissä. Meistä tulee virran sivuhaaroja, sen jokialtaita; olemme sen syvänteet, lammet, virtaukset ja luontoalueet. Villi voima virtaa uomiin, jotka meillä on sitä varten. Ne, jotka meillä on syntyessämme sekä ne, jotka olemme itse kaivaneet. Meidän ei tarvitse täyttää niitä, ainoastaan kaivaa valmiiksi.

–  Clarissa Pinkola Estés

luova kollektiivi taide kulttuuri hyvinvointi

toivo <3
luovuus, taide, kulttuuri, hyvinvointi
herkkyys, sisäinen voima

intuitiivinen ilmaisu
visuaalinen tarinankerronta
luontoyhteys, biofilia
empatia, muotoilumetodit

osallisuus, kokemuksellisuus
yhteys, yhteisöllisyys
luovat kokeilut
kierrätys, kestävät arvot

aistit, haptisuus, käsin tehden
kasvu, myötätuntopedagogiikka
mieli, tietoisuus
jooga, kehollisuus
tilataika, tunnelma, akustiikka
energia, reiki
valokuvaus, video
perinteet, paluu juurille
lapset, yhteisöt

Kollektiivimme on kutsu luovuudesta, empatiasta, yhteisestä hyvästä, kestävästä tulevaisuudesta, taiteesta, hyvinvoinnista ja luonnosta ammentaville sekä kiinnostuneille. Uskomme, että uutta maailmaa luodaan yhdessä, sisäisestä maailmastamme käsin – yhdessä olemme enemmän.


☁️☁️☁️

Tämä aika on kutsu. Viime vuodet ovat kutsuneet meitä entistä vahvemmin hyvää tekevän luovuuden äärelle – tuomaan yhteen sen kaiken, mitä kulkemiltamme poluilta löytyy. Olemme muotoilijoita, visuaalisia tarinankertojia, tilojen ja tunnelmien luojia, käsintekijöitä, taiteilijoita, opettajia, visualisteja, sisustajia, tuottajia, kuvaajia, saunottajia, herkkien lasten vanhempia, elämän koulussa suuntaansa kirkastaneita. Kulkeneet kauas ja palanneet takaisin. Ja mukaan mahtuu, mitä laajempi kirjo erilaisia osaajia, sitä voimakkaampi ääni, rikkaampi kokonaisuus. Kollektiivin tavoitteena on avata ovia uudelle; sille millaista maailmaa haluamme rakentaa. Ja lapsenomaisen uteliaisuuden siivin, sydän oppaana heittäytyä seikkailuun, kurottaa tuntemattomaan matkalle, joka avautuu askel kerrallaan…

☁️☁️☁️

Millainen tästä maailmasta tulisikaan, jos egojen aloittamien sotien sijaan ryhdyttäisiin operoimaan sydämestä. Vihan ja erillisyyden sijaan luotaisiin yhteyttä itseemme ja ryhdyttäisiin rakentamaan siltoja rakkaudesta alati jatkuvan tuhoamisen sijaan. Löydettäisiin jälleen toisemme ja oma paikkamme maailmassa, osana luontoa. Jatkuvan kilpailun sijaan kannustettaisiin ja pidettäisiin toisistamme huolta. Juurruttaisiin jälleen maahan; tähän luomakunnan kehtoon ja ihmeelliseen palloon, mikä meitä kaikkia valtavan autiuden keskellä kannattelee. Ymmärrettäisiin, että me kaikki ollaan yhtä ja yhdessä. Jos rakennettaisiin yhteyttä erillisyyden sijaan. Millainen maailma meitä ja lapsiamme odottaisikaan.

 

Sydämellä, Riina, Sanna ja kaikki me

 

 

Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi Herkkyys
Uupumus Hyvinvointi HerkkyysUupumus Hyvinvointi HerkkyysUupumus Hyvinvointi HerkkyysUupumus Hyvinvointi HerkkyysUupumus Hyvinvointi Herkkyys

Valon puolella -voimakirjanen

– Tarina uupumisesta ja kotiin löytämisestä –

On selvää, että tämä täytyy tehdä. On pakko. Koska intuitio ja aavistus sanoo niin.

Valon puolella on syntynyt jostakin, mikä on pyrkinyt pintaan ja pyytänyt tulla näkyväksi. Kutsusta jakaa. Kädestä pitäen, rinnalla kulkien. Se on virrannut kipeimmistä kokemuksista ja kaikkein haastavimmista hetkistä. Se on kudottu puhtaasta myötätunnosta, ilosta, valosta ja yhteydestä. Kirjoitettu intuitiivisesti, yhdessä, ilman suodattimia. Tässä laajuudessa, juuri näillä sanoilla. Voimaannuttava kuvallinen kerronta jatkaa siitä, mihin sanat eivät yllä. Mieli keksisi aina kehitettävää, mutta luotamme, että siitä kuului tulla juuri tällainen.

Tämä kirjanen kertoo uupumisesta, uusista aluista, tulpan irtoamisesta, uoman aukeamisesta sekä sisällemme kätketyistä aarteista, rajattomista mahdollisuuksista, toivosta, vapaudesta, siivilleen nousemisesta, tutkimattomista poluista ja taianomaisesta elämästä kaikkine väreineen.

° ° °

Sähköinen taidejulkaisu
Tekijät: Riina Mikkonen ja Sanna Laukanaho
Taide / kuvitukset: Sanna Laukanaho / Sanna Lau Art
Ennakkotilaa: luo.kollektiivi@gmail.com
Ennakkotilauksen hinta: 22€

 

“ As a community, we’ll move in cooperation and collaboration – instead of competition. We’ll connect in love, gratitude, kindness, and joy. Emerge as a collective consciousness – and co-create a better, wonderful future. “

– Joe Dispenza


luova kollektiivi hyvinvointi taide kulttuuri
Back To Top