skip to Main Content

Jos burgerit on hyviä, tarvitaanko muuta?

Konttiravintola Mortonille ja yrittäjä Jarna Kaplakselle asiakaselämys on sydämen asia: laadukkaat burgerit, rento asiakaspalvelu ja viihtyisä miljöö ovat Mortonin kova kolmikko.

Laatu, elämyksellisyys, paikallisuus, rento meininki. Näihin kiteytyvät Konttiravintola Mortonille tärkeät arvot, jotka ovat olleet myös tilasuunnittelun lähtökohtia. Yrittäjä Jarna Kaplas on alusta lähtien ollut kunnianhimoinen ei vain ruoan, mutta myös ravintolamiljöiden suhteen:

 

“Meille on tärkeää panostaa tietenkin hyvään ruokaan, mutta myös asiakkaiden viihtymiseen. Nuan (ent. TilaInterior) on suunnitellut kanssamme konseptin ja jo kolme ravintolaa. On arvokasta löytää kumppani, jonka kanssa jaamme saman tinkimättömän vision.”

Olemme saaneet olla alusta asti yrittäjä Jarna Kaplaksen apuna konttiravintolamiljöiden suunnittelussa ja mainio yhteistyö on hioutunut vuosien varrella. Monenlaisia ideoita on testattu ja niistä toimivimmat on viety aina mukana seuraavaan kesään ja uuteen kaupunkiin. “Konttiravintoloita, uusia ja olemassa olevia, testataan ja kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toiveiden pohjalta”, Jarna kommentoi.

 

KONSEPTIN SISARUKSET

Konttiravintoloita oli kesällä 2017 kolmessa kaupungissa: Little John Kuopiossa, Little Aaron Äänekoskella ja Little Mary Varkaudessa. Yhdessä Jarnan kanssa kehittämämme tilakonsepti ja tilamanuaali mahdollistavat Konttiravintolan monistumisen eri kaupunkeihin niin, että kaikki tärkeä tulee huomioitua eikä pyörää tarvitse joka kerta keksiä uudelleen. Ravintolat ovat sisaruksia, joissa kaikissa on sama fiilis, mutta jokaisella toki omat erityispiirteensä: “Äänekoskella on inspiroiduttu ihanasta järvenrantamiljööstä, Varkaudessa tehdaskaupungin ja rantamaiseman elementtejä löytyy mm. värimaailmasta ja yhteistyössä Savopakin kanssa toteutetuista uniikeista sohvakalusteista, Kuopioon on puolestaan luotu vehreää ja kotoisaa kaupunkikeidasta keskellä vilkasta kävelykatua. Rento, toimiva ja esteetön tila, aidot ja kestävät materiaalit, kuten puu ja vaneri, sekä yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa ovat tärkeä perusta kaikissa Konttiravintoloissa.

 

LEPPOISAA FIILISTÄ

Morton on lähtöisin Rautalammilta ja yrittäjälle on tärkeää, että maalaispitäjän leppoisa meininki säilyy – meneepä Konttiravintola minne tahansa. Tilasuunnittelussa on pyritty toteuttamaan samaa rentoa fiilistä mm. tilankäytössä, kalustuksessa sekä DIY-henkisin ja kierrätetyin valinnoin. Ravintoloissa ruokaillaan mummolafiiliksissä kirpparilta ostetuin vanhoin aterimin, ompelijalla on teetetty sohvakalusteisiin mukavia tekstiilejä ja pöytiä ja ruukkuja on tuunailtu niin betonista kuin vanhoista tynnyreistäkin. Pienet, oivaltavat yksityiskohdat ovat Jarnalle tärkeitä.

 

Lisää kuvia ja juttua näiden kolmen ravintolan suunnittelusta löydät referensseistämme: Little John Kuopiossa, Little Aaron Äänekoskella ja Little Mary Varkaudessa. Konttiravintolat huilivat talven yli, mutta seuraava kesä on jo mielessä ja uutta suunnitellaan innolla…

Back To Top