Inwido Finland Oy

Kokonaisvaltainen toimitilamuutos – työtila kuin koti

”Meillä hipsitään nykyään sukkasillaan! Voitteko uskoa!” Näin huudahti ilahtunut Inwidon Finland Oy:n henkilöstöpäällikkö Sanna Vappula, kun häneltä kysyttiin mitä henkilöstö on tuumannut Inwidon uusista toimitiloista. Nuan toteutti 350m2 tilaan kokonaisvaltaisen tilasuunnittelun kauppakeskus Sepän 2. Kerrokseen. Formaalissa työyhteisössä oli omaksuttu ihan uudenlainen kotoisa meininki ja rennompi tapa käyttää uusia tiloja. Miten tällaista palautetta on mahdollista saada?

 

HAASTE:

Miten suunnitella call center -tila jossa tilankäyttöä tehostetaan ja samaan aikaan parannetaan työrauhaa ja työpäiväkokemusta?
Millainen tilaratkaisu palvelee yritystä parhaiten, kun on mahdollista rakentaa koko layout yrityksen tarpeita vastaavaksi?
Millainen tila tukee yrityksen brändiä ja viestii vahvoista arvoista?
Millaisessa ympäristössä tulee niin kotoisa fiilis, että kengät voi jättää ulko-ovelle?

 

RATKAISUMME:

Asiakkaan toiveissa oli saada toimivat, ajattomat, kotoisat ja tunnelmalliset tilat. Suunnittelussa hyödynnettiin mahdollisimman paljon olemassa olevia kalusteita ja uusia hankintoja puntaroitiin tarkkaan. Uudessa toimitilassa call center -tilaan tuli mahduttaa maksimimäärä työntekijöitä hyvinvoinnista tinkimättä. Pelkoja ja muutosvastarintaa hälvennettiin osallistamalla ja selvittämällä henkilöstön toiveita ja tarpeita. Näin annettiin ääni henkilöstölle ja he pääsivät vaikuttamaan ja aidosti osallistumaan muutosprosessiin. Tilat suunnitellaan aina ihmiseltä ihmiselle, vaikka jokainen neliösentti tilasta on käytössä ja tilatehokkuus kasvaa.

 

Asiakkaalle oli tärkeää, että heidän toiminnassaan vahvasti läsnä olevat puu ja lasi näkyvät suunnittelussa. Vaikka budjetti ei ollut ylenpalttinen saatiin oivaltavilla ideoilla, pehmeillä maalisävyillä, luonnonmateriaaleilla ja harkituilla mittatilauskalusteilla suuri muutos aikaan.

 

KUVAT

© Tuomas Mikkonen